Hoe schrijf ik in voor een activiteit?
Via het online formulier dat je bij de les zelf vindt. Vul per deelnemer een apart formulier in. Mail naar inschrijven@circusplaneet.be of bel 09/228 92 72 indien je problemen hebt met de inschrijving.
Staat er een limiet op het aantal inschrijvingen dat ik kan doen?
Je kan inschrijven voor meerdere reeksen, zolang dit verschillende reeksen zijn (je kan dus niet inschrijven voor luchtacrobatie niveau 1 op maandag én donderdag). Mocht er enkele dagen voor aanvang toch nog plaats zijn voor sommige reeksen, krijg je een seintje en kan je alsnog inschrijven voor 2 dezelfde lessen.
Wat als een activiteit al volzet is?
Schreef je nog in via het online formulier voor deze activiteit, dan krijg je bericht dat je op de wachtlijst staat. Wanneer het al niet meer mogelijk is om via het formulier in te schrijven, mail dan naar inschrijven@circusplaneet.be om op de wachtlijst te komen.
Mocht er een plaats vrijkomen, dan contacteren wij je via mail. Eenmaal de activiteit begonnen is, laten we geen nieuwe deelnemers meer toe. Wachtlijsten zijn niet meer geldig het jaar nadien!
Wanneer starten de inschrijvingen?
De inschrijvingen voor onze najaarsreeksen voor volwassenen starten half juni, de inschrijvingen voor onze voorjaarsreeksen half november.
De inschrijvingen voor de community trainingen starten eind augustus en eind december.
Inschrijvingen voor korte modules of andere activiteiten starten doorheen het jaar.
De start van inschrijvingen communiceren we via onze nieuwsbrief. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan onderaan deze pagina in op onze nieuwsbrief.
Tot wanneer kan ik inschrijven?
Bij de voor- en najaarsreeksen kan je nog aansluiten tot vlak na de eerste les. Later aansluiten is niet mogelijk: we willen de docenten en de deelnemers de kans geven elkaar en de groep te leren kennen.
Voor de community training kan je het hele jaar door inschrijven indien de community training niet volzet is.
Kan ik terug uitschrijven?
Om medische redenen kan je op vertoon van een doktersattest altijd terug uitschrijven voor een lessenreeks. In andere gevallen is uitschrijven al dan niet mogelijk in functie van het moment waarop je wil uitschrijven. Meer informatie over uitschrijven vind je in de inschrijfvoorwaarden.
Kan ik inschrijven voor slechts enkele lessen van een jaarreeks / kan ik korting krijgen omdat ik niet alle lessen aanwezig kan zijn?
De reeksen van Circusplaneet vormen één geheel. Je kan dus niet halverwege invallen of slechts een deel volgen. Er is geen korting als je niet op alle lessen aanwezig kan zijn. Wil je slechts sporadisch circussen? Kom dan naar de community training.
Ik was ziek de dag van mijn les, kan ik dan dezelfde les op een andere dag volgen?
Wij werken met vaste groepen. Je kan niet occasioneel een les mee volgen met een andere groep, zelfs al zou het dezelfde les zijn.
Kan ik mijn plaats doorgeven aan een vriend?
Je kan je plaats niet ‘doorgeven’ aan iemand anders. Indien je ruimschoots op voorhand uitschrijft, gaat de vrijgekomen plaats naar de eerste persoon op de wachtlijst. Stop je met een reeks terwijl deze al even bezig is, dan bieden we de vrijgekomen plaats niet meer aan aan iemand anders.
Waarom kan ik niet meer uitschrijven met recuperatie van het lesgeld wanneer een reeks al even bezig is?
Om de docenten en deelnemers de kans te geven elkaar te leren kennen en samen te groeien als groep, laten we geen nieuwe deelnemers meer toe éénmaal de lessen gestart zijn. De plaats die vrijkomt wanneer iemand laat uitschrijft, geven we dus niet meer door aan iemand op de wachtlijst en is dus een ‘verloren’ plaats.
Wanneer starten de reeksen voor volwassenen?
De meeste najaarsreeksen van 2024 starten de week van 30 september en eindigen de week van 16 december 2024.
De meeste voorjaarsreeksen van 2025 starten de week van 27 januari en eindigen de week van 19 mei 2025.
Wanneer start de community training?
In het najaar van 2024 starten we de week van 16 september en eindigen we de week van 16 december
In het voorjaar van 2025 starten we de week van 6 januari en eindigen we de week van 19 mei.
Is er les op feestdagen en tijdens schoolvakanties?
Op officiële feestdagen is er geen les of community training. Op brugdagen en tijdens verlengde weekends is er wel les of community training. Tijdens de schoolvakanties is er geen les. Op zaterdagen die volgen op een schoolweek is er steeds wel les.
Hoeveel kost een circusles?
De prijs van een reeks of andere activiteit staat steeds vermeld op onze site bij de activiteit zelf en is afhankelijk van de duur van een les, het aantal lessen in een reeks en je inkomen.
Meer info over onze tarieven en kortingen vind je in onze inschrijfvoorwaarden.
Kan ik een proefles volgen?
Voor de voor- en najaarsreeksen zijn er geen proeflessen voorzien omdat je kan uitschrijven tot één dag na eerste les (meer info vind je bij ‘annuleren/uitschrijven’ in onze inschrijfvoorwaarden). Voor korte activiteiten (slechts enkele lessen, modules, éénmalige weekendactiviteiten,…) is er geen proefles mogelijk.
Voor de community training is een proeftraining éénmalig mogelijk (€ 7)
Kan ik een deel van mijn lesgeld recupereren via mijn mutualiteit?
De meeste mutualiteiten betalen een deel van het inschrijvingsgeld voor activiteiten van Circusplaneet terug. Eenmaal de laatste reeks of module van het seizoen afgelopen is, krijgen alle deelnemers van dat seizoen een attest via mail toegestuurd om in te dienen bij de mutualiteit. doen
Welke kledij trek je aan voor de circusles?
Meestal is gewone sportieve kledij voldoende. Een sportbroek, jogging of legging en comfortabele T-shirt. In de meeste lessen werken we op blote voeten. In lessen met of acro of luchtacro dienen alle juwelen, horloges, piercings … uit te zijn voor de les of training begint. Ook vragen we om (teen)nagels kort te houden. Wil je je oorbellen of piercing niet uitdoen, dan vragen we om deze af te plakken met een pleister of medische tape. In het circus draag je uiteraard zorg voor jezelf: een oorbel of piercing die blijft haken in een doek of trampoline kan je huid doen scheuren, een halsketting kan tegen je eigen tanden slaan, … Maar je draagt natuurlijk ook zorg voor anderen: spotters (personen die dicht bij je in de buurt staan om te helpen/beveiligen) kunnen een hand met lange nagels of een polshorloge in hun gezicht krijgen en oorbellen of piercings kunnen klein gaatjes in onze doeken maken. Andere gebruikers van het doek kunnen zo vast komen te zitten met hun tenen of erger: deze gaten kunnen doorscheuren op het ogenblik dat er oefeningen worden uitgevoerd waarbij er grote krachten op het doek werken.
Laat waardevolle spullen thuis. Meer specifieke kledingvoorschriften zijn afhankelijk van je specialisatie. Je krijgt alle uitleg van de docent(en) tijdens de eerste les.
Wat kan ik doen als ik grensoverschrijdend gedrag tijdens activiteiten van Circusplaneet wil melden?
Grensoverschrijdend gedrag zoals agressie, pesten en ongewenst seksueel gedrag, tolereren we niet. Wie melding wil maken van grensoverschrijdend gedrag kan contact opnemen met ons aanspreekpunt integriteit (API) Rude Vanwalle via api@circusplaneet.be. Zij behandelt elke vraag discreet en garandeert anonimiteit. Samen met de betrokkenen gaat ze in functie van het gemelde incident op zoek naar een gepaste oplossing. Daarbij primeert altijd het belang van het slachtoffer.
Ben ik verzekerd tijdens de circusactiviteiten?
Ja. Circus is nooit zonder risico: in het inschrijvingsgeld is de verzekering tegen lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid tijdens de begeleide activiteiten inbegrepen. De verzekering werd afgesloten bij Ethias.
Onze polis geeft enkel dekking voor behandelingen die terugbetaalbaar zijn volgens de Riziv-nomenclatuur. Voor bepaalde behandelingen is er geen tussenkomst (bv. brillen, erelonen, osteopathie,…) of is de tussenkomst beperkt (bv. tandbehandelingen). Deze sportongevallenverzekering dekt ook geen arbeidsongeschiktheid. Volwassenen deelnemers met het statuut van zelfstandige kijken daarom best hun eigen verzekeringspolis na: sommige aanvullende verzekeringen voor arbeidsongeschiktheid dekken nl. geen acrobatie.
Bekijk de algemene voorwaarden van onze verzekeringspolis hier. De speciale voorwaarden vind je hier. Bij inschrijving verklaar je je akkoord om geen andere leden van Circusplaneet aansprakelijk te stellen voor onopzettelijke circusongevallen.
Wat bij een ongeval?
De docent geeft een formulier mee dat dient ingevuld te worden door de arts die de eerste medische vaststellingen doet. Nadien moet dit formulier zo snel mogelijk terug bij Circusplaneet komen via post of mail of je mag het afgegeven op het secretariaat, Oud-Strijderlaan 1, 9000 Gent. Dit formulier kan je ook hier downloaden.
Wat als ik een klacht heb over de werking van Circusplaneet?
Als je een klacht hebt over de werking van Circusplaneet, mail dan naar info@circusplaneet.be. We bespreken jouw klacht op een teamvergadering en we engageren ons om op een constructieve manier de klacht te beantwoorden. Wie zich rechtstreeks wil richten tot de coördinatoren en het bestuur, kan dat doen via bestuur@circusplaneet.be. Houd er altijd rekening mee dat ook wij mensen zijn met gevoelens en ideeën.