jongerenproducties

Karavaani

Karavaani?

Er strijkt een bizar karavaan neer in Gent. Een karavaan vol circusvolk: acrobaten, koorddansers, jongleurs, de sterkste persoon ter wereld, … En natuurlijk ook de circusdirecteur. Uitgelaten en vol enthousiasme trekken ze de stad in, op zoek naar mensen die naar hun show willen komen kijken, of misschien wel mee kunnen optreden?

In maart 2024 begonnen we aan een animatie-traject met jongeren van Circusplaneet. Want zomaar de stad in trekken en daar je trucs tonen, of mensen aanspreken, of inspelen op wat er rond je aan het gebeuren is – dat is niet zo makkelijk.

Coaching | Julian Cottenie

Het doel?

Het doel van Karavaani is om jongeren eens op een andere manier voor een publiek te brengen. Niet ‘veilig’ op een podium, maar wel steeds in een andere omgeving, met andere toeschouwers en andere reacties. Jongeren leren creatief omgaan met hun publiek, hun improvisatie-skills worden bijgeschaafd en ze leren durven. Durven experimenteren, durven proberen, durven fouten maken.

Karavaani krijgt oefenkansen op evenementen van Circusplaneet, en later ook op evenementen buiten Circusplaneet. Wie al minstens een jaar deel uit maakt van Karavaani, krijgt naast oefenkansen ook een (kleine) vergoeding. Nieuwe Karavaani leden lopen eerst een jaar mee. Na dit ‘stagejaar’, worden zij ook betaald voor hun gewerkte evenementen.

Voor wie?

Iedereen die 15 jaar is (2010°) en al wat circuservaring heeft (en goesting om te leren animeren), kan deelnemen! Stuur een mailtje naar Julian (Julian@circusplaneet.be) met een korte motivatie als je graag wil aansluiten.

Werkmomenten

Tijdens de werkmomenten wordt samen met jullie beslist waar er aan gewerkt wordt. Is er nood aan technisch oefenen? Moeten de kostuums nog verder worden afgewerkt? Aan jullie de keuze!

Zondag 3 november 2025
Zondag 1 december 2025
Zondag 2 februari 2025
Zondag 30 maart 2025

  • Karavaani